Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 peperoni verdi friggitelli, lavati e asciugati
- 2 uova, gli albumi e i tuorli separati
- 100 g di formaggio caciotta a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di formaggio fresco spalmabile
- 3 fogli di alga nori, tagliati in 4 rettangoli (12 mini rettangoli)
- 300 g di olio per frittura
- 2 pizzichi di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1711 kJ / 409 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 39.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peperoni ripieni alla barese
55min
Salsiccia, patate e broccoli sottovuoto
3h 55min
Frittelle di fiori di zucca
2小时 30 分钟
Arancini di riso
3h 5min
Fiori di zucca ripieni
1h
Pastella per fritti
1h
Fagioli alla contadina
35min
Tortino di verdure al Bitto
1小时 10 分钟
Fusilli alla puttanesca CucinaBarilla
20min
Agnolotti del plin
10h 30min
Pizza 'nduja e caciocavallo
9 godz.
Agnolotti al brasato
3h