![Friggitelli ripieni in pastella Friggitelli ripieni in pastella](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CE51BA62-512C-4D3A-AE14-A2534D9DC905/Derivates/0F955E57-A93B-48B0-A19A-838892E0D8C2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 peperoni verdi friggitelli, lavati e asciugati
- 2 uova, gli albumi e i tuorli separati
- 100 g di formaggio caciotta a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di formaggio fresco spalmabile
- 3 fogli di alga nori, tagliati in 4 rettangoli (12 mini rettangoli)
- 300 g di olio per frittura
- 2 pizzichi di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1711 kJ / 409 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 39.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortino di scampi in crema
2h
Pastella per fritti
1h
Arancini di riso
3 Std. 5 Min
Pastella per fritti
1h
Krapfen di patate ripieni
2ч. 30 мин.
Sfinci siciliane
2ч. 30 мин.
Tiella di verdure a vapore
1h 20min
Panna montata all'aneto
5 min
Cullurielli cosentini
4h 30min
Fritto misto di verdure e baccalà
45min
Cipolle ripiene di magro
1h 40min
Baccalà fritto in pastella
1ч. 10 мин.