Tortellini ai grani antichi in brodo

Tortellini ai grani antichi in brodo

4.3 12 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 porzioni

Składniki

Ripieno
  • di Parmigiano Reggiano, a pezzi
    150 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di lonza di maiale a tocchetti (3 cm)
    300 g
  • di prosciutto crudo a pezzi
    100 g
  • di mortadella a pezzi
    100 g
  • di noce moscata in polvere
    1 pizzico
  • uovo
    1
  • di acqua
    1000 g
Impasto
  • di farina tipo tummina
    250 g
  • di farina di grano saraceno
    100 g
  • uova
    4
  • di olio extravergine di oliva
    10 g
Terminare la preparazione
  • brodo di carne di cappone (vedere consigli)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 336.9 kcal / 1409.6 kJ
Białko 21.5 g
Tłuszcz 16.2 g
Węglowodany 25.1 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Sód 394.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...