Tortellini ai grani antichi in brodo

Tortellini ai grani antichi in brodo

4.3 12 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 porzioni

Składniki

Ripieno
  • 150 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 300 g di lonza di maiale a tocchetti (3 cm)
  • 100 g di prosciutto crudo a pezzi
  • 100 g di mortadella a pezzi
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
  • 1 uovo
  • 1000 g di acqua
Impasto
  • 250 g di farina tipo tummina
  • 100 g di farina di grano saraceno
  • 4 uova
  • 10 g di olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
  • brodo di carne di cappone (vedere consigli)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 336.9 kcal / 1409.6 kJ
Białko 21.5 g
Tłuszcz 16.2 g
Węglowodany 25.1 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Sód 394.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...