Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisèe
- 100 g di farina tipo 00
- 100 g di farina integrale
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 300 g di bieta rossa i gambi tagliati a tocchetti (4 cm circa)
- 250 g di tofu a dadini
- 100 g di acqua
- 1 cucchiaino sale
- 1 cucchiaino di timo secco
- 1 cucchiaio di succo di limone, spremuto fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1098.5 kJ / 262.5 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 19.6 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 619.1 mg
Alternatywne przepisy
Grano saraceno con gamberi e biete allo zenzero
30 min
Tagliatelle di carote con pesto di foglie di carote
50 min
Strüdel alle pere e nocciole con salsa alla vaniglia (vegan)
1h 45min
Purè di patate e carote al rosmarino
45min
Dahal di lenticchie, broccoli e cavolfiore
50 min
Cotolette di sedano rapa con crema di patate (senza lattosio)
35 min
Polpette di tempeh con mayo alla menta (vegan)
40min
Tagliatelle alle verdure con salsa alle arachidi (vegan)
30 min
Straccetti di pollo con noodles e verdure
45min
Pane lenticchie, ceci e semi misti
9h
Curry di ceci (vegan)
1 godz.
Polpette di lenticchie e funghi con purè di cavolfiore
1h 25min