![Crostata salata alla bieta rossa (senza lattosio) Crostata salata alla bieta rossa (senza lattosio)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3f93ecc15df37feba94e99c26147baba/Derivates/9babc8b829d834bdde185580ef7793c9ddc6a9ab.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisèe
- 100 g di farina tipo 00
- 100 g di farina integrale
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 300 g di bieta rossa i gambi tagliati a tocchetti (4 cm circa)
- 250 g di tofu a dadini
- 100 g di acqua
- 1 cucchiaino sale
- 1 cucchiaino di timo secco
- 1 cucchiaio di succo di limone, spremuto fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1098.5 kJ / 262.5 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 19.6 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 619.1 mg
Alternatywne przepisy
Funghi champignon ripieni di zucca
1h
Tagliatelle di farro con cavolo verza
1ч. 30 мин.
Crepes rosa con hummus di ceci
35min
Minestra di grano saraceno con zucca e porri
1h
Burger vegetali
5h
Smoothie bowl con frutta fresca con Affettatutto Bimby®
20min
Galette integrale alle verdure
1ч. 30 мин.
Burger di quinoa e verdure
25min
Crema di anacardi
15min
Zuppa di fagioli alla greca (Fasolada)
45min
Hummus di fagioli neri con chips di mais
1ч. 30 мин.
Bowl con falafel e verdure
30min