Insalata di orzo con arance e mandorle

Insalata di orzo con arance e mandorle

3.3 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 60 g di mandorle pelate
  • 80 g di cipolla a metà
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 2 cucchiaini di garam masala
  • 70 g di succo d'arancia spremuto fresco
    70 g di succo di arance sanguinelle, spremuto fresco
  • ¼ di cucchiaino di cannella in polvere
  • ½ cucchiaino di cumino in polvere
  • 1 cucchiaino di curcuma in polvere
  • 30 g di sciroppo di agave
  • 50 g di aceto di vino bianco
  • 2 cucchiaini di sale
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato
  • 60 g di mirtilli rossi disidratati
  • 15 g di foglie di coriandolo, fresche + q.b. per guarnire
  • 250 g di orzo perlato
  • 1000 g di acqua
  • 3 - 4 arance sbucciate, a fette (5 mm)
    3 - 4 arancia sanguinella, sbucciate, a fette (5 mm)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1187.4 mg
Białko 13 g
Kalorie 2221 kJ / 530.8 kcal
Tłuszcz 17.3 g
Błonnik 17.7 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 86.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...