Risotto alle castagne
TM6 TM5

Risotto alle castagne

4.2 (18 ocen)

Składniki

  • 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 250 g di castagne cotte e pelate
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 cipolla in quarti
  • 320 g di riso Carnaroli (17/18 minuti di cottura)
  • 100 g di vino bianco secco
  • 2 cucchiai di dado per brodo vegetale
    lub 2 dadi per brodo vegetale
  • 800 g di acqua
  • 20 g di burro

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2177.8 kJ / 520.5 kcal
Białko
11.5 g
Węglowodany
82.6 g
Tłuszcz
16.4 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Błonnik
4.5 g
Sód
105.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy