Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 250 g di castagne cotte e pelate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 cipolla in quarti
- 320 g di riso Carnaroli (17/18 minuti di cottura)
- 100 g di vino bianco secco
-
2
cucchiai di dado per brodo vegetale
lub 2 dadi per brodo vegetale - 800 g di acqua
- 20 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2177.8 kJ / 520.5 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 82.6 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 105.9 mg
Alternatywne przepisy
Risotto radicchio e uva
40 Min
Risotto melone e speck
40 Min
Pasta con crema di barbabietola (senza lattosio)
20 Min
Risotto alla zucca
30 Min
Insalata di gamberi, sedano e melone
20 Min
Risotto con fichi e speck
40 Min
Turcinilli (torcinelli abruzzesi)
3 Std.
Risotto ai profumi d'estate
30 Min
Risotto pere, Gorgonzola e noci
40 Min
Risotto alle fragole e peperoncino
40 Min
Risotto mele, speck e timo
40 Min
Risotto pere e Castelmagno
35 Min