![Cavolini di Bruxelles gratinati Cavolini di Bruxelles gratinati](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/62b985c4-b858-4416-a348-8ce9cb844e15/Derivates/07126fe2-d481-45ba-9785-e1333121501b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 500 g di acqua
- 500 g di cavoletti di Bruxelles
Besciamella
- 500 g di latte intero
- 40 g di burro a pezzi
- 50 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 2 pizzichi di noce moscata grattugiata (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1241.6 kJ / 296.8 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 26.4 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.7 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 1.3 mg
Alternatywne przepisy
Peperoni alla piemontese
55 Min
Flan ai cavoletti di Bruxelles, speck e Pecorino Romano
1 Std.
Asparagi alla parmigiana
50 min
Cavolfiori gratinati
50 min
Cavolfiore alle erbe e pinoli
1 Std. 5 Min
Cavoletti di Bruxelles con pancetta e mandorle
50 min
Crauti e würstel
35 min
Finocchi alla valdostana
40 Min
Finocchi gratinati alla crescenza e taleggio
55 Min
Sformato di finocchi
1 Std.
Contorno di finocchi con panure al timo
35 min
Contorno di verza
35 min