Cavolini di Bruxelles gratinati
TM6 TM5 TM31

Cavolini di Bruxelles gratinati

4.1 (81 ocen)

Składniki

  • 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
  • 500 g di acqua
  • 500 g di cavoletti di Bruxelles

Besciamella

  • 500 g di latte intero
  • 40 g di burro a pezzi
  • 50 g di farina tipo 00
  • ½ cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 2 pizzichi di noce moscata grattugiata (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1241.6 kJ / 296.8 kcal
Białko
14.3 g
Węglowodany
26.4 g
Tłuszcz
16.3 g
Tłuszcz nasycony
9.7 g
Błonnik
4.8 g
Sód
1.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy