Sałatka z rumienionymi szparagami

Sałatka z rumienionymi szparagami

4.9 942 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

  • 20 g oleju rzepakowego
  • 250 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 1 ząbek czosnku pokrojony w 1 mm plastry
  • 20 g orzeszków piniowych
    20 g migdałów, w słupkach
  • 10 g cukru
  • 50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
  • 150 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
  • 80 g rukoli
  • 80 g koziego sera, typu rolada pokrojonego w 5 mm plastry (patrz wariant)
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 198.1 kcal / 828.8 kJ
Białko 8.3 g
Tłuszcz 13.3 g
Węglowodany 15.1 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Sód 349.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...