
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z rumienionymi szparagami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
oleju rzepakowego20 g
-
zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 3 cm kawałki250 g
-
ząbek czosnku pokrojony w 1 mm plastry1
-
orzeszków piniowych20 g
-
cukru10 g
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych50 g
-
pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół150 g
-
rukoli80 g
-
koziego sera, typu rolada pokrojonego w 5 mm plastry (patrz wariant)80 g
-
soli¼ - ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
198.1 kcal /
828.8 kJ
Białko
8.3 g
Tłuszcz
13.3 g
Węglowodany
15.1 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Sód
349.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZPARAGI
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM5)
40 min
Sałatka z truskawkami, burratą i bazyliowym pesto (TM6)
20 min
Sałatka z truskawkami, burratą i bazyliowym pesto (TM5)
20 min
Śródziemnomorska sałatka ziemniaczana (z osłoną noża miksującego 2.0)
55 min
Sałatka z burakami i gruszką
25 min
Sałatka z kaszą gryczaną i pieczonym kozim serem
50 min
Sałatka z pesto w stylu włoskim
35 min
Sałatka ziemniaczana ze szparagami i wędzonym łososiem
1 godz.
Bowl ze szpinakiem i serem halloumi
30 min
Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i fetą
1 godz.
Sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną
55 min
Sałatka z rukolą i pieczarkami
30 min