Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 200 - 600 g młodych marchewek, Ø 2-3 cm, pokrojonych na 5-7 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 146.5 kJ / 35 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 8.2 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 83 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie na parze cukinii (200-500 g)
20min
Gotowanie na parze plastrów marchewki (550-800 g)
40min
Gotowanie na parze ćwiartek gruszek (500-800 g)
25min
Gotowanie na parze kalafiora (350-900 g)
30min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (200-600 g)
30min
Gotowanie na parze ćwiartek gruszek (200-400 g)
15min
Gotowanie na parze kalarepy (200-600 g)
30min
Gotowanie na parze brokułu (250 g)
15min
Gotowanie na parze kalafiora (300 g)
20min
Gotowanie na parze młodych marchewek (650-1200 g)
35min
Gotowanie na parze plastrów marchewki (200-500 g)
30min
Gotowanie na parze brokułu (300-800 g)
25min