Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki
- 125 g wody
- 180 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 110 g mleka w proszku, pełnego, niegranulowanego
- 1 szczypta soli
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1586.3 kJ / 379 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 54.8 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 153.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kogel-mogel
5 Min
Gęsty budyń – 600 g
15 Min
Budyń czekoladowy
10 Min
Gorąca herbata z mlekiem po malezyjsku
15 Min
Karmelowe toffi z migdałami i solą
1 godz. 45 min
Napój owsiany
1h 10 min
Gorąca biała czekolada
15 Min
Obieranie migdałów (z osłoną noża miksującego 2.0)
5 Min
Sos karmelowy
1 godz. 30 min
Kawowy sos karmelowy
45 Min
Krem karmelowy (dulce de leche)
1h 15min
Krówki szkockie (Scottish tablets)
2 godz. 15 min