Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki
- 125 g wody
- 180 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 110 g mleka w proszku, pełnego, niegranulowanego
- 1 szczypta soli
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1586.3 kJ / 379 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 54.8 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 153.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gorąca czekolada z wanilią
15min
Słodki pudding z czerstwego pieczywa z rodzynkami (Pan Bolo)
1h 25min
Obieranie migdałów (z osłoną noża miksującego 2.0)
5 Min
Szybka zupa w proszku
10 Min
Karmelowe toffi z migdałami i solą
1h 45min
Napój kokosowy
10 Min
Krem karmelowy (dulce de leche)
1 Std. 15 Min
Budyń czekoladowy
10 Min
Gęsty budyń – 600 g
15min
Krem orzechowo-czekoladowy
5 Min
Cukier waniliowy
72 godz.
Lody śmietankowe w wafelku
6h 30min