
Urządzenia i Akcesoria
Sernik miętowy na spodzie brownie
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 10 godz. 15 min
12 porcji
Składniki
Spód brownie
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki70 g
-
masła pokrojonego na kawałki60 g
-
cukru100 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego15 g
-
mąki pszennej70 g
-
proszku do pieczenia½ łyżeczki
-
mleka40 g
-
jajko1
Masa serowa
-
cukru120 g
-
liści mięty, świeżych10 - 15 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu180 g
-
landrynek, miętowych150 g
-
twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki1000 g
-
jajka4
-
skrobi ziemniaczanej50 g
-
barwnika spożywczego, zielonego (opcjonalnie) w płynie lub w żelu1 - 2 krople
-
sera mascarpone podzielonego na kawałki150 g
Polewa czekoladowa
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki100 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu50 g
Wykończenie
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki250 g
-
sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki100 g
-
cukru pudru25 g
-
liście mięty, świeże do dekoracji
-
czekoladki miętowe typu After Eight®, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
711 kcal /
2977 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
48 g
Węglowodany
54 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
33 g
Sód
83 mg