
Urządzenia i Akcesoria
Sernik miętowy na spodzie brownie
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 10 godz. 15 min
12 porcji
Składniki
Spód brownie
-
70 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
100 g cukru
-
15 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
70 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
40 g mleka
-
1 jajko
Masa serowa
-
120 g cukru
-
10 - 15 g liści mięty, świeżych
-
180 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
150 g landrynek, miętowych
-
1000 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
-
4 jajka
-
50 g skrobi ziemniaczanej
-
1 - 2 krople barwnika spożywczego, zielonego (opcjonalnie) w płynie lub w żelu
-
150 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
Polewa czekoladowa
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Wykończenie
-
250 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
100 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
25 g cukru pudru
-
liście mięty, świeże do dekoracji
-
czekoladki miętowe typu After Eight®, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
711 kcal /
2977 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
48 g
Węglowodany
54 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
33 g
Sód
83 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Ciasto z trzech rodzajów czekolady
3 godz.
Ciasto Rocher (bez pieczenia)
6 godz. 45 min
Ciasto słonecznikowiec
9 godz.
Rolada kawowo-orzechowa
2 godz. 30 min
Ciasto Pani Walewska
9 godz. 30 min
Sernik jogurtowy z brzoskwiniami
15 godz.
Sernik bananowy
7 godz. 55 min
Przekładaniec na bogato
2 godz. 35 min
Sernik z ciastkami Oreo®
9 godz. 30 min
Sernik dyniowy na czekoladowym spodzie
9 godz.
Limonkowy sernik na zimno
6 godz. 45 min
Sernik kajmakowy na korzennym spodzie
8 godz.