Urządzenia i Akcesoria
Bułki z mlekiem skondensowanym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 sztuk
Składniki
Ciasto na bułki
-
120 g mleka
-
120 g wody
-
120 g mleka skondensowanego, słodzonego
-
100 g oleju
-
2 jajka
-
1 szczypta soli
-
50 g cukru
-
1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g)25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
650 g mąki pszennej typ 500
-
1 łyżka masła do natłuszczenia
Polewa
-
100 g mleka skondensowanego, słodzonego
-
45 g wody
-
2 łyżki płatków kokosowych, do dekoracji2 łyżki wiórków kokosowych do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
103.3 mg
Białko
8.4 g
Kalorie
1555.8 kJ /
371.6 kcal
Tłuszcz
13.2 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Węglowodany
55.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chlebek hot dog do odrywania
1 godz. 30 min
Ciasto "trzy mleka" (Tres leches)
2 godz.
Mleczny chleb (metoda Tangzhong)
2 godz. 45 min
Hotteok (drożdżowe, nadziewane placki na słodko)
1 godz. 30 min
Pudding z czerstwego pieczywa z jabłkami i twarogiem
1 godz. 5 min
Bułeczki z batatów
3 godz. 20 min
Meksykańskie zaplatane bułki
2 godz.
Słodki chlebek do odrywania (monkey bread)
1 godz. 45 min
Norweskie bułeczki z budyniem (Skoleboller)
2 godz.
Chaczapuri adżarskie
1 godz. 45 min
Zawijane drożdżówki z serem
2 godz. 40 min
Drożdżowe ślimaczki z twarogiem
1 godz. 20 min