
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto na bułki
- 120 g mleka
- 120 g wody
- 120 g mleka skondensowanego, słodzonego
- 100 g oleju
- 2 jajka
- 1 szczypta soli
- 50 g cukru
-
25
g drożdży świeżych, pokruszonych
lub 1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g) - 650 g mąki pszennej, typ 500
- 1 łyżka masła, do natłuszczenia
Polewa
- 100 g mleka skondensowanego, słodzonego
- 45 g wody
-
2
łyżki wiórków kokosowych, do dekoracji
lub 2 łyżki płatków kokosowych, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1555.8 kJ / 371.6 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 55.5 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 103.3 mg
Alternatywne przepisy
Bajgle z makiem
1j 25 mnt
Zawijane drożdżówki z serem
2h 40min
Buchty z powidłami śliwkowymi
2 godz. 30 min
Ślimaczek cynamonowy XXL z polewą z serka kremowego
2h 50min
Popękane ciasteczka
4 godz. 35 min
Pannukakku (fiński naleśnik z piekarnika)
1h 10 min
Norweskie bułeczki z budyniem (Skoleboller)
2 godz.
Drożdżowe ślimaczki z twarogiem
1 godz. 20 min
Mleczny chleb (metoda Tangzhong)
2h 45 min
Hotteok (drożdżowe, nadziewane placki na słodko)
1 godz. 30 min
Pudding z czerstwego pieczywa z jabłkami i twarogiem
1h 5min
Małpi chlebek
3 godz.