![Caserecce cime di rapa e salsiccia Caserecce cime di rapa e salsiccia](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/52048684d9fdd23f175df21669eea6cb/Derivates/49765890398e057d5528a3bf649c662c9fe89e58.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 600 g di cime di rapa pulite
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino secco sbriciolato
- 450 g di salsiccia fresca, spellata e a pezzi
- 320 g di pasta secca tipo caserecce siciliane
- 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3033.3 kJ / 725 kcal
- Białko
- 30.4 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 39.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 69.8 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 1535.5 mg
Alternatywne przepisy
Linguine allo sgombro
30min
Pasta verze e pancetta
40min
Roastbeef con contorno di funghi porcini
1 Std.
Caramelle di pesce con vongole e zucchine
1 Std. 45 Min
Schiaffettoni ripieni
1 Std. 30 Min
Spaghetti broccoli e noci
40min
Ziti al forno ragù e speck
1 Std.
Tagliatelle con crema di zucca e zucchine (vegan)
1 Std. 30 Min
Arrosto di vitello con salsa all'arancia
1 Std. 40 Min
Tagliatelle con ragù di salsiccia e funghi
1 Std. 30 Min
Tagliatelle paglia e fieno con ragù alla bolognese
2h
Pasta e cavolfiore alla napoletana
45 Min