Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 600 g di cime di rapa pulite
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino secco sbriciolato
- 450 g di salsiccia fresca, spellata e a pezzi
- 320 g di pasta secca tipo caserecce siciliane
- 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3033.3 kJ / 725 kcal
- Białko
- 30.4 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 39.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 69.8 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 1535.5 mg
Alternatywne przepisy
Pasta e cavolfiore alla napoletana
45 Min
Fusilli alla curcuma e pancetta
30 Min
Pasta broccoli e acciughe
40 Min
Spaghetti broccoli e noci
40 Min
Spaghetti scarola, olive e briciole di pane (vegan)
35 Min
Licurdia calabrese
1h
Pasta con pesto di carciofi
30 Min
Pasta verze e pancetta
40 Min
Ziti al forno ragù e speck
1h
Lasagna di pesce e piselli
1 Std. 5 Min
Orecchiette alle cime di rapa
4 Std.
Lasagna radicchio e salsiccia
2 godz.