Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à choux
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 1 pincée de sel
- 10 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs moyens (53-63 g chacun)
La chantilly au clou de girofle
- 3 clous de girofle
- 80 g de sucre en poudre
- 400 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 645 kJ / 155 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crêpes suzette
35 Min
Cornets de crêpe chantilly sirop d'érable
1 Std.
Tarte fraise, chantilly et pistache
40 Min
Chantilly au clou de girofle
20 min
Chantilly au chèvre sucrée
10 min
Meringue italienne
30 Min
Tarte aux fraises et à la chantilly
1 Std.
Fruits frais, crumble de sarrasin et crème chantilly
40 Min
Chantilly au chocolat
2h 10min
Choux chantilly et fruits rouges
2h
Mousse chocolat noir-caramel
4 godz. 45 min
Soupe de framboises, crème Chantilly au citron
2h 20min