Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 5 œufs
- 50 g de sucre en poudre
- 5 c. à café bombées de café instantané
- 200 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 200 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1696 kJ / 407 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 31.7 g
Alternatywne przepisy
Crème au chocolat
3h 25min
Crème brûlée au chocolat
3h 15min
Charlotte chocolat-banane
24h
Crêpes suzette
2h 15min
Petits flans pâtissiers
3 Std.
Glace chocolat-cerise et chantilly
12hod. 25min
Crème au chocolat à la crème de coco
2h 35min
Petits pots de crème au chocolat
40min
Mousse chocolat blond-café marbrée caramel
7h
Flan individuel à la vanille
50min
Mousse chocolat noir-caramel
4 Std. 45 Min
Mousse chocolat-tonka
4h 20min