Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 5 œufs
- 50 g de sucre en poudre
- 5 c. à café bombées de café instantané
- 200 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 200 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1696 kJ / 407 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 31.7 g
Alternatywne przepisy
Crème glacée fraise-soja
4h 20 phút
Truffes au chocolat blanc
1 Std. 35 Min
Sauce béchamel
20min
Mousse au chocolat blanc et framboises
1 Std. 35 Min
Sorbet poivron et fruits rouges
12h
Mousse chocolat blond-café marbrée caramel
7h
Glace chocolat-cannelle
12h
Sorbet chocolat
12h
Tarte au citron meringuée sans œuf
3 Std.
Glace au café
12h
Mousse chocolat noir-caramel
4 godz. 45 min
Glace à la fraise façon italienne
40min