Urządzenia i Akcesoria
Sweet and sour prawns
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
2 portions
Składniki
-
water plus extra to submerge bags and approx. 110 g for sauce1850 g
-
freshly squeezed lemon juice or 1 tsp ascorbic acid (see Tips)30 g
-
capsicum cut into thin slices (2 mm x 5 cm)40 g
-
medium raw prawns peeled and deveined (approx. 180 g - see Tips)12
-
salt¼ tsp
-
sugar½ tsp
-
fresh pineapple cored and cut in pieces (2 cm)170 g
-
garlic clove1
-
piece fresh ginger peeled3 cm
-
fresh long red chilli deseeded if preferred¼
-
brown sugar20 g
-
rice wine vinegar20 g
-
soy sauce30 g
-
cornflour5 g
-
fresh coriander leaves only, for garnishing
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1665.6 mg
Białko
25.4 g
Kalorie
872.2 kJ /
207.7 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
21.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
30 min
Chilli lime prawns with soba noodles
25 min
Seekh kebabs
50 min
Five-spice duck with mushrooms, Asian vegetables and rice
1 godz. 5 min
Spiced coriander prawns
25 min
Tom kha prawns
25 min
Com ga rau thom (chicken with rice and mint)
1 godz.
Mussels in turmeric and ginger broth
20 min
Lamb rack with port sauce and parsnip purée
1 godz.
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 min
Chilli crab pasta
35 min
Thai green chicken curry
30 min