Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 vanilla pod
- 500 g milk
- 30 g dark rum
- 10 g vegetable oil
- 200 g caster sugar
- 90 g plain flour
- 30 g Dutch cocoa powder
- 2 eggs
- 1 egg yolk
- butter, melted, to brush
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 639.7 kJ / 152.9 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 26.1 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 33.9 mg
Alternatywne przepisy
Waffle cones
35 min
Egg White Chocolate Cake
50 min
Traditional French vanilla canelé
49h 5min
Caramel peach brioche
2h 15min
Ham and cheese canelé
49h
Beef stock paste
3h
Nut butter dressing
5min
Paris–Brest with praline cream
26 Std.
Traditional gluten free French vanilla canelé
49h 5min
Boston Bun
2h 45min
Natural yoghurt (mixing bowl method)
11h
Cheese and bacon rolls
2h