![Traditional French chocolate canelé Traditional French chocolate canelé](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fc9ee78892c1280dd3edaa5c59055950/Derivates/7c4ef5fd20a20d0d02d3e677ebf9eaa8fdf7b39c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 vanilla pod
- 500 g milk
- 30 g dark rum
- 10 g vegetable oil
- 200 g caster sugar
- 90 g plain flour
- 30 g Dutch cocoa powder
- 2 eggs
- 1 egg yolk
- butter, melted, to brush
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 639.7 kJ / 152.9 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 26.1 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 33.9 mg
Alternatywne przepisy
Mini carrot and almond cakes
1 Std. 25 Min
Rösti Bern style (Thermomix® Cutter, TM6)
40min
Cotton soft Japanese cheesecake
1hod. 45min
Traditional French vanilla canelé
49 godz. 5 min
Quick grated pickle - demo (Thermomix® Cutter, TM6)
5min
Quick sliced pickle - demo (Thermomix® Cutter, TM6)
5min
Ratatouille Galette (Thermomix® Cutter, TM6)
1 Std. 40 Min
Chocolate and strawberry domes
51 Std.
Edna's lemon curd tea cakes
30min
Mini fruit cakes
25h 40min
Dani Valent's Basque cheesecake
2 godz. 10 min
Lemon curd (TM6)
15 Min