Pan-fried Brussels sprouts with tonnato sauce

Pan-fried Brussels sprouts with tonnato sauce

4.4 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 portions

Składniki

Pangrattato
  • bread day old rustic bread
    45 g
  • garlic cloves
    2
  • lemon zest only, no white pith
    1
Tonnato sauce
  • tuna, canned, in brine drained
    185 g
  • small dried anchovies
    2
  • egg yolks
    2
  • lemon juice
    40 g
  • sea salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    2 pinches
  • extra virgin olive oil plus extra to fry
    150 g
  • baby pickled capers
    30 g
Brussels sprouts
  • water
    250 g
  • Brussels sprouts trimmed and cut into halves
    500 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 384.7 mg
Białko 11 g
Kalorie 1370.9 kJ / 327.7 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Węglowodany 13.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...