Wersje kompatybilne
Pan-fried Brussels sprouts with tonnato sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pangrattato
- 45 g bread, day old rustic bread
- 2 garlic cloves
- 1 lemon, zest only, no white pith
Tonnato sauce
- 185 g tuna, canned, in brine, drained
- 2 small dried anchovies
- 2 egg yolks
- 40 g lemon juice
- ¼ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 150 g extra virgin olive oil, plus extra to fry
- 30 g baby pickled capers
Brussels sprouts
- 250 g water
- 500 g Brussels sprouts, trimmed and cut into halves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1370.9 kJ / 327.7 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 13.3 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 384.7 mg
Alternatywne przepisy
Super Green Pasta (Darren Robertson)
30 min
Fakes moutzentra (lentils with rice) (TM6)
50min
Mushroom freekeh risotto with spring onion oil
1 Std. 10 Min
Mushroom Taco Filling
35min
Virgin watermelon margarita
6h 10min
Baba Ganoush
1h
Baba ghanoush
1h
Eggplant and ricotta involtini
1h 20 min
Crunchy broccoli salad with speck (TM6)
10 min
Sweet potato and wakame patties (Jude Blereau)
1h
Cheesy polenta with vegetable ragù
1h 20 min
Ribollita
50min