Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 eggs, chilled
- water (to the 1L fill level)
- 200 g celery, trimmed and cut into quarters
- 100 g natural yoghurt, high protein (see Tip)
- 20 g mayonnaise
- 20 g Dijon mustard
- 20 g extra virgin olive oil
- 20 g baby pickled capers
- 200 g beetroot (approx. 2 small beetroot), peeled and cut into quarters
- 140 g red radishes (approx. 4)
- 4 slices seeded wholemeal bread, toasted (see Tip)
- 240 g fresh baby spinach, to serve
- 2 tbsp fresh chives, chopped
- ground black pepper, to season
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1982.5 kJ / 475 kcal
- Białko
- 22.8 g
- Węglowodany
- 35.8 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 7.8 g
- Sód
- 510 mg
Alternatywne przepisy
Egg Salad Sandwiches
35 Min
Vegetable pizza (Thermomix® Cutter TM6)
1h 40min
Japanese crab salad (kani salad) (Thermomix® Cutter)
15 dk
Warm zucchini salad with basil lemon dressing (Thermomix® Cutter)
20 dk
Wok-style curried vegetables
35 Min
Thai cucumber salad (Thermomix® Cutter)
15 dk
Sweet cucumber pickle (Thermomix® Cutter)
48 godz. 20 min
Yu Sheng Prosperity salad (Thermomix® Cutter, TM6)
30min
Mango pudding (Brendan Pang)
2h 15min
Cucumber, dill and sour cream dressing (Thermomix® Cutter TM6)
10min
Chinese-style chicken
25 Min
Roast potatoes with gremolata (peeler)
1sa 20 dk