Urządzenia i Akcesoria
Black rye bread
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 slices
Składniki
-
water250 g
-
brown sugar (see Tips)20 g
-
dried instant yeast2 tsp
-
olive oil20 g
-
apple cider vinegar30 g
-
baker's flour plus extra to dust300 g
-
rye flour100 g
-
black cocoa powder (see Tips)30 g
-
dried fennel seeds1 tsp
-
salt1 ¼ tsp
-
water to brush
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
245.3 mg
Białko
4.7 g
Kalorie
624.1 kJ /
149.2 kcal
Tłuszcz
2.6 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
27.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rye sourdough loaf
18 godz. 20 min
Sweet and Spiced Nuts
40 min
Mushroom pâté
1 godz. 15 min
Pâtè with Riesling
3 godz.
Rhubarb and Orange Blossom Jam
45 min
Kvass fermented beetroot salad
168 godz. 15 min
Spelt bread
26 godz.
Twice baked goat's cheese soufflés (Yolaine Corbin)
1 godz.
Rustic bread
2 godz.
Pani popo (Samoan coconut buns)
3 godz. 25 min
Sonja's Bread
3 godz. 10 min
Cherry and apple hand pies (Collette Mitrega)
1 godz. 15 min