Urządzenia i Akcesoria
Black rye bread
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 slices
Składniki
-
water250 g
-
brown sugar (see Tips)20 g
-
dried instant yeast2 tsp
-
olive oil20 g
-
apple cider vinegar30 g
-
baker's flour plus extra to dust300 g
-
rye flour100 g
-
black cocoa powder (see Tips)30 g
-
dried fennel seeds1 tsp
-
salt1 ¼ tsp
-
water to brush
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
245.3 mg
Białko
4.7 g
Kalorie
624.1 kJ /
149.2 kcal
Tłuszcz
2.6 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
27.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Miso dressing
5 min
Seeded bread loaf
3 godz. 20 min
Healthy chocolate mousse
10 min
Beetroot and horseradish relish
50 min
Sourdough potato bread
5 godz.
Chocolate Babka
3 godz.
Rosti canapé cups with Thermomix cutter
40 min
Sweet and spicy beef short ribs with polenta
4 godz. 25 min
Rye seed loaf
28 godz. 10 min
Aubergine mille-feuille with yoghurt and mustard sauce
40 min
Cherry pickin' gelato
4 godz. 35 min
Rhubarb and blackberry breakfast tart
2 godz. 20 min