Urządzenia i Akcesoria
Black rye bread
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 slices
Składniki
-
water250 g
-
brown sugar (see Tips)20 g
-
dried instant yeast2 tsp
-
olive oil20 g
-
apple cider vinegar30 g
-
baker's flour plus extra to dust300 g
-
rye flour100 g
-
black cocoa powder (see Tips)30 g
-
dried fennel seeds1 tsp
-
salt1 ¼ tsp
-
water to brush
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
245.3 mg
Białko
4.7 g
Kalorie
624.1 kJ /
149.2 kcal
Tłuszcz
2.6 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
27.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sourdough pizza base
3 Std. 5 Min
Rye sourdough baguettes
27 Std. 20 Min
Nougat glacé with raspberry coulis
24 Std. 25 Min
Paris–Brest with praline cream
26 Std.
Rye sourdough loaf
18 Std. 20 Min
Rustic Sourdough Bread
28 Std. 10 Min
Sourdough Baguettes
15 Std.
Quinoa puddings with raspberry coulis
1 Std. 5 Min
Halva semifreddo
7 Std. 30 Min
Scandinavian Rye Bread
27 Std.
Spelt bread
26 Std.
Greek-style yoghurt with honey walnuts
13 Std. 5 Min