![Black rye bread Black rye bread](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e278893f3b8c2fbcf8017098b307b4d2/Derivates/d0a957bc014f407634589969c4145c5c0ad1205c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g water
- 20 g brown sugar (see Tips)
- 2 tsp dried instant yeast
- 20 g olive oil
- 30 g apple cider vinegar
- 300 g baker's flour, plus extra to dust
- 100 g rye flour
- 30 g black cocoa powder (see Tips)
- 1 tsp dried fennel seeds
- 1 ¼ tsp salt
- water, to brush
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 624.1 kJ / 149.2 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 27.9 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 245.3 mg
Alternatywne przepisy
Greek pita breads
1 Std. 15 Min
Seeded bread loaf
3h 20min
Rustic Sourdough Bread
28 godz. 10 min
Gluten free Viennesse whirl mince pies
1h 45min
Black Tahini
20p
George Calombaris' Licorice Ice Cream with Blackberries
24 Std. 25 Min
Black tahini banana bread
1 Std. 20 Min
Italian sausages
40p
Piccalilli
720 Std. 35 Min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4h 15min
Chai-spiced nut butter
15 min
Beer Marinade
10p