Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g water
- 20 g brown sugar (see Tips)
- 2 tsp dried instant yeast
- 20 g olive oil
- 30 g apple cider vinegar
- 300 g baker's flour, plus extra to dust
- 100 g rye flour
- 30 g black cocoa powder (see Tips)
- 1 tsp dried fennel seeds
- 1 ¼ tsp salt
- water, to brush
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 624.1 kJ / 149.2 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 27.9 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 245.3 mg
Alternatywne przepisy
Sonja's Bread
3h 10min
Star anise and cinnamon syrup
45 min
Matzah
30 min
Cinnamon crumpets with autumn fruit (Diabetes)
20 min
Tangzhong milk bread
2h 45min
Rye seed loaf
28 Std. 10 Min
Za'atar pesto
5min
Traditional Kaiser rolls
26 Std. 35 Min
Rye sourdough loaf
18 godz. 20 min
Cucumber, dill and sour cream dressing (Thermomix® Cutter TM6)
10min
Orange and vanilla canelé (non-alcoholic)
49h 5min
Rye sourdough baguettes
27 Std. 20 Min