Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sous-vide Duck
- 250 g duck breast, skin on, boneless
- 1 tsp sea salt
- 1 tsp ground white pepper
- 50 g Indonesian green spice paste, room temperature
- water to fully submerge bags (not higher than the 2L maximum fill level)
- 30 g lemon juice (see Tips)
- 2 tbsp vegetable oil
Green sambal
- 30 g vegetable oil
- 50 g eschalots, cut into wedges
- 100 g green chilli, thinly sliced diagonally
- 50 g Indonesian green spice paste, room temperature
- 100 g green tomatoes, cut into cubes (2 cm)
- 50 g tomatoes, cut into cubes (2 cm)
- 5 makrut lime leaves
- 1 tsp Chicken stock powder
- ½ tsp sea salt, adjust to taste
- ¼ tsp ground white pepper, adjust to taste
- 30 g fried shallots
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2719.7 kJ / 650 kcal
- Białko
- 31.1 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 44.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.4 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 1674.6 mg
Alternatywne przepisy
Cooking gnocchi or pasta
35 min
Chilli and garlic prawns
1 godz. 10 min
Crunchy caramel ice cream slice
24 Std. 35 Min
Raspberry ripple cones
15 Std.
Roasted peach ice-cream
25h 20min
Coleslaw (Thermomix® Cutter)
10 Min
Chocolate Banana Cream Pie
40 Min
Creamy Courgette Soup
35 min
Pineapple and coconut mojito
20 Min
Gluten free fresh fruit and cream cheese tarts
3 godz. 50 min
Sri Lankan red beef curry with rice
1 Std. 40 Min
Mojito-style cocktail
10 Min