
Wersje kompatybilne
Salade aux nectarines, stilton et noix de Grenoble, vinaigrette à la framboise
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salade
- 110 g de feuilles de laitue
- 20 g de canneberges séchées
- 3 nectarines dénoyautées, coupées en tranches (1,3 cm/½ po)
- 50 g de noix de Grenoble, écalées, coupées en deux
Vinaigrette
- 1 gousse d'ail
- 35 g d'huile d'olive vierge extra
- 15 g de vinaigre balsamique
- 20 g de glaçage de vinaigre balsamique à la framboise
- 1 pincée de sel de mer
- 1 pincée de poivre noir moulu
Servir
- 100 g de stilton émietté
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 340 kcal / 1423 kJ
- Białko
- 9 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Węglowodany
- 16 g