Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de tomate verde
- 1 diente de ajo, pelado
- 70 g de cebolla blanca, en trozos
- 450 g de agua
- 1 cda de concentrado de caldo de verduras en polvo, o al gusto
- 5 chiles pasilla, sin tallo y sin semillas
- 60 g de aceite vegetal
- 700 g de lomo de cerdo, en cubos (3 cm)
- 1 cdita de sal, o al gusto
- 1 cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- queso cotija, en rebanadas, para servir
- crema ácida, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2239.5 kJ / 535.3 kcal
- Białko
- 36.4 g
- Węglowodany
- 9.7 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 680.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cerdo con calabazas y elote (Coahuila)
35min
Chicharrón prensado en salsa de chile guajillo
25min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 Min
Adobo con carne
50 min
Tiras de res con chicharrón en salsa de chile morita TM6 (Coahuila)
1h
Chilorio
1h
Bisteces en salsa verde TM6
45 Min
Cochito
50 min
Bisteces con papas en pasilla
1 godz. 15 min
Cerdo con salsa de chile guajillo y mango
1 godz. 45 min
Pierna de cerdo a las hierbas
40min
Pozole Rojo
1h 30min