Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de cacao en poudre non sucré
-
60
g de meringues (voir "Conseil(s)")
lub 60 g de biscuits à la cuillère - 100 g de baies fraîches variées (voir "Conseil(s)")
- 30 g de sucre en poudre
- 360 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 150 g de mascarpone
-
18 - 30
œufs de Pâques en chocolat, pour la décoration
lub 18 - 30 cacahuètes enrobées de chocolat de différentes couleurs, pour la décoration
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3186.3 kJ / 761.6 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 407.5 g
- Tłuszcz
- 31.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 124.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème aux chocolat, sarrasin, banane et noisettes
3h 30min
Confiture de mûres et de poires
45 min
Galette des rois caramel et clémentine
3 Std. 20 Min
Entremets vanille-caramel
2h
Liqueur de prune au rhum
1440h
Pizza façon spaghetti de légumes
45 min
Pain marguerite pavot et curry
15h 45min
Royal à la mousse de cassis
8 godz. 30 min
Croustillants à la noisette
45 min
Amandes sucrées à la cannelle
25min
Gelée de pomme
4 Std.
Crème pâtissière au chocolat
30 min