Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- le zeste d'une orange non traitée
- 40 g de sucre en poudre
- 750 g de vin blanc sec de Savoie
- 2 étoiles de badiane
- ½ gousse de vanille, fendue et égrainée
- Wartości odżywcze
- na 1 verre
- Kalorie
- 425.8 kJ / 102 kcal
- Białko
- 0.3 g
- Węglowodany
- 9.4 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 1.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jus de tomate
5 Min
Sirop apaisant au miel et au safran
1h
Dôme de fruits en gelée
3h 20min
Rillettes de pétoncle
50min
Gaspacho tomate-abricot
1h 20 min
Iles flottantes à la pistache
1h
Biscuits couronne de matcha (métrique)
1h
Liqueur au café et à la cannelle
35min
Cidre chaud aux épices
20 min
Grog au citron, miel et rhum
15min
Gougères au piment d'Espelette
1h 5min
Vin chaud alsacien de Noël
40 Min