
Urządzenia i Akcesoria
Piernik staropolski cz. I
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 672 godz. 30 min
1275 g
Składniki
-
migdałów, blanszowanych50 g
-
śliwek suszonych, bez pestek pokrojonych na kawałki50 g
-
rodzynek50 g
-
mleka90 g
-
sody oczyszczonej1 ½ łyżeczki
-
miodu płynnego250 g
-
masła pokrojonego na kawałki125 g
-
cukru100 g
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
-
goździków, mielonych½ łyżeczki
-
imbiru, suszonego, mielonego½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej¼ łyżeczki
-
soli1 szczypta
-
mąki pszennej500 g
-
jajko1
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
358.6 kcal /
1500.4 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
11.1 g
Węglowodany
61 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
5.6 g
Sód
172.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
13 Przepisów
Polska
Polska