Wegańskie mini bezy Pavlova z kokosową bitą śmietaną

Wegańskie mini bezy Pavlova z kokosową bitą śmietaną

4.6 16 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
4 sztuki

Składniki

  • 75 g cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    4 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 90 g wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby) schłodzonej (patrz wskazówka)
  • 1 ½ łyżki octu jabłkowego
  • 200 g śmietanki kokosowej do ubijania (patrz wariant)
  • mieszane owoce, świeże pokrojone w kostkę, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 68 mg
Białko 3 g
Kalorie 1204 kJ / 288 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 17.9 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...