Urządzenia i Akcesoria
Nachos zapiekane z warzywami i serem
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
3 porcje
Składniki
-
40 - 60 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
Nachos
-
50 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
50 g mąki kukurydzianej
-
40 g wody
-
20 g oleju
-
¼ łyżeczki soli
-
1 łyżka przyprawy kuchni meksykańskiej
Zapiekane warzywa
-
5 - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
½ cebuli (40-50 g)
-
1 ząbek czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
120 - 130 g papryk, różnokolorowych (np. czerwonej i żółtej), bez gniazd nasiennych, pokrojonych w paski 0,5 x 3 cm
-
½ łyżeczki przyprawy kuchni meksykańskiej¼ - ½ łyżeczki chili, mielonego
-
100 g krojonych pomidorów, z puszki100 g pomidorów dojrzałych, pokrojonych na 2 cm kawałki
-
140 g kukurydzy, konserwowej (½ puszki), odsączonej z zalewy
-
130 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki (½ puszki), odsączonej z zalewy
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżka śmietany, min. 30% tłuszczu (opcjonalnie)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
649.9 mg
Białko
12.5 g
Kalorie
1665.3 kJ /
398 kcal
Tłuszcz
17.8 g
Błonnik
7.2 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
50.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pieczone wegetariańskie enchilady
50 min
Quesadille z chorizo i guacamole
25 min
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM6, TM7)
1 godz. 20 min
Focaccia z ziemniakami i rozmarynem (z osłoną noża miksującego 2.0)
2 godz. 45 min
Gnocchi z sosem warzywnym; Serniczki z musem porzeczkowym
45 min
Grillowane pieczarki nadziewane serami z papryczką chili
40 min
Bruschetta z pomidorami i mozzarellą
25 min
Zapiekanka warzywna z serem feta
1 godz. 20 min
Tartaletki warzywne na spodzie z ciecierzycy z sałatką
1 godz. 5 min
Szybkie zapiekane gnocchi z sosem pomidorowym
30 min
Piknikowe wegetariańskie empanadas
1 godz. 10 min
Pomidorowe arancini z ciągnącą się mozzarellą
1 godz.