Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gruyère-stuffed Salmon Patties
- 80 g white bread, cut in pieces
- 15 g olive oil
- 50 g unsalted butter, diced
- 350 g floury potatoes, peeled, cubed (1 cm)
- 50 g water
- 1 tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 1 tsp ground black pepper, plus extra to taste
- 30 g spring onions, cut in pieces
- 350 g fresh salmon fillets, skinless, cut in pieces (3 cm)
- 80 g Gruyère cheese, cut in 8 pieces
Salad
- 120 g mixed baby leaf salad
- 100 g cherry tomatoes, halved
- ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 Tbsp olive oil
- ½ Tbsp balsamic vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2197 kJ / 525 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Haddock Crumble with Tomatoes and Peppers
45min
Salmon and Courgette en Croute
1h
Salmon and Potato Bake with Dill
1h 15min
Mushroom pie
1 Std. 30 Min
Indian-style Fish with Yoghurt Sauce, Potatoes and Vegetables
1h
Hake and Prawn Burger
15 Min
Balsamic Salmon and Courgette Noodles
25 Min
Feta and Olive Loaves
1 Std. 20 Min
Mushroom Parmentier
1 Std. 10 Min
Louisiana Rice and Shrimp
25 Min
Smoked Haddock and Cauliflower Bake
55min
Smoked Salmon and Courgette Pasta
35 Min