
Urządzenia i Akcesoria
Teriyaki-Tempeh mit Reis und Gemüse
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen
Składniki
-
Ingwer, frisch in dünnen Scheiben15 g
-
Wasser und etwas mehr zum Anrühren1130 g
-
Tempeh in Scheiben (ca. 1 cm)200 g
-
Salz1 TL
-
Knoblauch, gemahlen1 TL
-
Jasminreis250 g
-
Brokkoliröschen200 g
-
rote Paprika in Streifen200 g
-
Öl zum Braten4 EL
-
Speisestärke1 EL
-
Sojasauce80 g
-
Zucker40 g
-
Sesamöl15 g
-
Essig15 g
-
Sesam, geröstet zum Bestreuen2 EL
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
589 kcal /
2466 kJ
Białko
19 g
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
73 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
1715 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Einfach vegetarisch
9 Przepisów
Niemcy
Niemcy