Teriyaki-Tempeh mit Reis und Gemüse

Teriyaki-Tempeh mit Reis und Gemüse

4.2 137 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    15 g
  • Wasser und etwas mehr zum Anrühren
    1130 g
  • Tempeh in Scheiben (ca. 1 cm)
    200 g
  • Salz
    1 TL
  • Knoblauch, gemahlen
    1 TL
  • Jasminreis
    250 g
    250 g Basmati-Reis, weiß
  • Brokkoliröschen
    200 g
  • rote Paprika in Streifen
    200 g
  • Öl zum Braten
    4 EL
  • Speisestärke
    1 EL
  • Sojasauce
    80 g
  • Zucker
    40 g
  • Sesamöl
    15 g
    15 g Öl
  • Essig
    15 g
  • Sesam, geröstet zum Bestreuen
    2 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 589 kcal / 2466 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 73 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 1715 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...