Nudeln mit Tempeh und getrockneten Tomaten

Nudeln mit Tempeh und getrockneten Tomaten

3.9 177 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    700 g
  • Tempeh in Würfeln (2 cm)
    200 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Knoblauch, gemahlen
    1 TL
  • Petersilie abgezupft
    3 Stängel
  • Basilikum abgezupft
    5 Stängel
  • Zwiebel halbiert
    30 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • rote Chilischote, frisch (opcjonalnie) in Stücken
    1
  • Olivenöl und etwas mehr zum Braten
    30 g
  • getrocknete Tomaten, in Öl abgetropft
    80 g
  • Weißwein
    80 g
  • Oregano, getrocknet
    1 TL
  • Majoran, getrocknet (opcjonalnie)
    1 TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • kurze Nudeln (z. B. Farfalle oder Penne)
    320 g
  • Pinienkerne zum Bestreuen
    2 EL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 942 mg
Białko 24 g
Kalorie 2860 kJ / 684 kcal
Tłuszcz 31 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 78 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...