Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g Wasser
- 200 g Tempeh, in Würfeln (2 cm)
- 1 ½ TL Salz
- 1 TL Knoblauch, gemahlen
- 3 Stängel Petersilie, abgezupft
- 5 Stängel Basilikum, abgezupft
- 30 g Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 1 rote Chilischote, frisch, in Stücken (opcjonalnie)
- 30 g Olivenöl und etwas mehr zum Braten
- 80 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 80 g Weißwein
- 1 TL Oregano, getrocknet
- 1 TL Majoran, getrocknet (opcjonalnie)
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 320 g kurze Nudeln (z. B. Farfalle oder Penne)
- 2 EL Pinienkerne zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2860 kJ / 684 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 942 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Teriyaki-Tempeh mit Reis und Gemüse
40 min
Vegane Erdnuss-Ramensuppe
45min
Vegane Burritos mit Koriander-Chutney
30 Min
Veganes Champignon-Masala
25min
Reisbandnudeln mit Gemüsecurry
30 Min
Kokossuppe mit Pak Choi
25min
Veganes "Butter Chicken"
50min
Tofu-Reis
50min
Indischer Gemüsereis
1 Std.
Reis mit Wokgemüse und Erdnuss-Sauce
30 Min
Asia-Nudeln mit Gemüse
25min
Veganes Süßkartoffel-Grünkern-Chili
30 Min