Vegane Pasta mit Gemüse und Tomaten-Walnuss-Pesto

Vegane Pasta mit Gemüse und Tomaten-Walnuss-Pesto

4.2 161 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Öl
    25 g
  • Paprika, gemischt in Streifen (5 x 0,5 cm)
    200 g
  • Wasser zum Kochen
  • Salz und etwas mehr zum Kochen und Würzen
    ¾ TL
  • rote Zwiebeln halbiert, in Ringen
    100 g
  • Möhren in Streifen (5 x 0,5 cm)
    150 g
  • Linguine vegan
    400 g
    400 g Spaghetti, vegan
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    ¼ TL
  • getrocknete Tomaten, in Öl abgetropft
    100 g
  • Walnusshälften
    100 g
  • Pinienkerne
    50 g
  • vegane Schmand-Alternative (z. B. Creme VEGA von Dr. Oetker)
    150 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Basilikum abgezupft, in Streifen, zum Bestreuen
    6 Stängel

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 572 mg
Białko 24 g
Kalorie 3574 kJ / 854 kcal
Tłuszcz 41 g
Błonnik 10.9 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 105 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...