Urządzenia i Akcesoria
Trufle rumowo-cynamonowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
20 sztuk
Składniki
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
30 g rumu białego lub ciemnego
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
40 g cukru
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
kakao naturalne, niesłodzone do obtoczenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
3.8 mg
Białko
0.9 g
Kalorie
415.5 kJ /
99.3 kcal
Tłuszcz
7.4 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
4.4 g
Węglowodany
6.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Marynowane spiralizowane marchewki (TM5)
30 Min
Semifredo z kawą zbożową
7 Std.
Kawa mielona piernikowa
10 Min
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM5)
35 Min
Grecka bougatsa z kremem
4 Std. 45 Min
Trufle kasztanki
2 Std.
Trufle rumowe
2 Std. 30 Min
Indyjski ryż z kuminem
25 Min
Trufle kawowe
30 Min
Waniliowe ciasto ze spiralizowanymi jabłkami (TM6, TM7)
1 Std. 20 Min
Syrop korzenno-herbaciany do kawy (Chai syrup)
45 Min
Ciasteczka amaretti
1 Std. 10 Min