
Urządzenia i Akcesoria
Trufle rumowo-cynamonowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
20 sztuk
Składniki
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
30 g rumu białego lub ciemnego
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
40 g cukru
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
kakao naturalne, niesłodzone do obtoczenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
99.3 kcal /
415.5 kJ
Białko
0.9 g
Tłuszcz
7.4 g
Węglowodany
6.8 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
4.4 g
Sód
3.8 mg