Urządzenia i Akcesoria
Trufle rumowo-cynamonowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
20 sztuk
Składniki
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
30 g rumu białego lub ciemnego
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
40 g cukru
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
kakao naturalne, niesłodzone do obtoczenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
3.8 mg
Białko
0.9 g
Kalorie
415.5 kJ /
99.3 kcal
Tłuszcz
7.4 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
4.4 g
Węglowodany
6.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Portugalskie babeczki z kremem
1 godz. 10 min
Likier Ferrero Rocher®
15 min
Ciasteczka migdałowe
30 min
Płynące ciastka czekoladowe z herbatą matcha (lava cakes)
2 godz.
Migdały w karmelu (guirlache nougat)
1 godz. 30 min
Pralinki z likierem migdałowym
1 godz.
Klasyczny nugat
3 godz. 30 min
Krem z ciastek korzennych
10 min
Masło matcha
5 min
Ciasteczka orzechowo-kawowe
50 min
Cappuccino czekoladowe
10 min
Baskijski sernik pistacjowy
9 godz.