
Urządzenia i Akcesoria
Gratin z ziemniaków (TM6)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
1200 g ziemniaków pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
100 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
400 - 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
483.6 kcal /
2023.5 kJ
Białko
10.6 g
Tłuszcz
33.4 g
Węglowodany
37.6 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
20.4 g
Sód
547.3 mg