Urządzenia i Akcesoria
Świderki z makiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
10 sztuk
Składniki
-
250 g mleka
-
2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
500 g mąki pszennej typu 450-550, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
3 jajka (w tym 1 roztrzepane, do posmarowania)
-
¾ łyżeczki soli
-
mak do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
28.9 mg
Białko
8.1 g
Kalorie
1069.2 kJ /
255.6 kcal
Tłuszcz
6.5 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Węglowodany
40.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bawarski chleb preclowy
2h
Plecione bułki z makiem
14h 30min
Słonecznikowe bagietki
1h 10min
Zakręcone bułeczki piknikowe
50min
Bułki maślane z ziarnami
2h
Kajzerki
15h 45min
Podłużne bułki pszenne
3h 30min
Mleczne bułeczki z żurawiną
3h 5min
Rogale śniadaniowe
2h 10min
Słodkie maślane rogale
2h 10min
Szybkie kajzerki
1h 50min
Bułki śniadaniowe
1h 40min