Urządzenia i Akcesoria
„Risotto” z pestek słonecznika z czosnkiem niedźwiedzim
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 13 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
Gotowanie słonecznika
-
500 g słonecznika łuskanego
-
10 g oleju
-
20 g sody oczyszczonej
-
800 g wody
Pesto z czosnku niedźwiedziego
-
35 g orzeszków piniowych
-
150 g liści czosnku niedźwiedziego, świeżych umytych i osuszonych, pokrojonych na kawałki
-
35 g oleju z pestek winogron
-
2 szczypty soli
„Risotto” z pestek słonecznika
-
850 g wody, z 1,5 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, dokładnie wymieszanego850 g bulionu warzywnego, płynnego
-
15 g masła zimnego
-
20 - 40 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu20 - 40 g śmietany, 36% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1507 mg
Białko
28.6 g
Kalorie
3902.6 kJ /
932.8 kcal
Tłuszcz
85.2 g
Błonnik
12 g
Tłuszcz nasycony
10.6 g
Węglowodany
28.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Gotuj jak szef kuchni III
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron z cukinii z sosem cytrynowym
15 min
Gniazdka ze spiralizowanych warzyw z duszonymi pieczarkami (TM5)
1 godz.
Solone zakręcone ziemniaki na patyku (TM6, TM7)
10 min
Thermomix® Party- Przepis 3
5 min
Thermomix® Party - Przepis 1
5 min
Thermomix® Party- Przepis 6
45 min
Thermomix® Party
1 godz. 30 min
Spiralizowana dynia z białą kiełbasą, gorgonzolą i orzechami (TM6, TM7)
25 min
Chrupiący placek ze spiralizowanymi warzywami i serem halloumi (TM6, TM7)
1 godz. 10 min
Thermomix® Party - Przepis 4
5 min
Thermomix® Party - Przepis 2
1 godz. 5 min
Dynia faszerowana komosą ryżową (quinoa)
1 godz.