Urządzenia i Akcesoria
„Risotto” z pestek słonecznika z czosnkiem niedźwiedzim
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 13 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
Gotowanie słonecznika
-
500 g słonecznika łuskanego
-
10 g oleju
-
20 g sody oczyszczonej
-
800 g wody
Pesto z czosnku niedźwiedziego
-
35 g orzeszków piniowych
-
150 g liści czosnku niedźwiedziego, świeżych umytych i osuszonych, pokrojonych na kawałki
-
35 g oleju z pestek winogron
-
2 szczypty soli
„Risotto” z pestek słonecznika
-
850 g wody, z 1,5 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, dokładnie wymieszanego850 g bulionu warzywnego, płynnego
-
15 g masła zimnego
-
20 - 40 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu20 - 40 g śmietany, 36% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1507 mg
Białko
28.6 g
Kalorie
3902.6 kJ /
932.8 kcal
Tłuszcz
85.2 g
Błonnik
12 g
Tłuszcz nasycony
10.6 g
Węglowodany
28.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Gotuj jak szef kuchni III
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mini zielone shakshuki
45 min
Magdalenki z herbatą matcha
45 min
Muffinki orzechowe z 3 składników
35 min
Makaron z pesto z groszku
30 min
Mini shakshuki z fetą
20 min
Makaron z marchewki w sosie pomidorowym z oliwkami
20 min
Bułeczki na parze z chorizo
2 godz.
Jajka sadzone (Thermomix® Nester)
15 min
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym (TM7)
40 min
Spaghetti z tuńczykiem (TM7)
40 min