
Wersje kompatybilne
„Risotto” z pestek słonecznika z czosnkiem niedźwiedzim
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gotowanie słonecznika
- 500 g słonecznika łuskanego
- 10 g oleju
- 20 g sody oczyszczonej
- 800 g wody
Pesto z czosnku niedźwiedziego
- 35 g orzeszków piniowych
- 150 g liści czosnku niedźwiedziego, świeżych umytych i osuszonych, pokrojonych na kawałki
- 35 g oleju z pestek winogron
- 2 szczypty soli
„Risotto” z pestek słonecznika
-
850
g bulionu warzywnego, płynnego
lub 850 g wody z 1,5 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, dokładnie wymieszanego - 15 g masła zimnego
-
20 - 40
g śmietany, 36% tłuszczu
lub 20 - 40 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 932.8 kcal / 3902.6 kJ
- Białko
- 28.6 g
- Tłuszcz
- 85.2 g
- Węglowodany
- 28.5 g
- Błonnik
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.6 g
- Sód
- 1507 mg