Urządzenia i Akcesoria
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
150 g sałaty rzymskiej cykorii lub sałaty, przekrojonej na pół, która zmieści się w szerokiej części podajnika
-
600 g gruszek średnio twardych, przekrojonych na pół, bez gniazd nasiennych
-
1 łyżka oleju o neutralnym smaku1 łyżka oleju z orzechów włoskich
-
1 opakowanie sera z niebieską pleśnią (ok. 150 g), pokruszonego (patrz wariant)
-
orzechy laskowe (ok. 50 g), prażone, grubo posiekane
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
460.9 mg
Białko
10.5 g
Kalorie
1369.5 kJ /
327.3 kcal
Tłuszcz
22.1 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
8.1 g
Węglowodany
25.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mazurek cytrynowy
2 godz.
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM6, TM7)
15 min
Carpaccio z buraków z cukinią (TM6, TM7)
15 min
Bakłażany po kaszubsku
3 godz. 50 min
Śródziemnomorska sałatka ziemniaczana (z osłoną noża miksującego 2.0)
55 min
Carpaccio z buraka z serem buratta (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 30 min
Przystawka dla 4 osób: Quiche z serem i gruszką; Koktajl z krewetek; Poncz z Prosecco
1 godz. 15 min
Tatar z suszonych pomidorów
15 min
Kanapki z burakiem i marynowanym śledziem (Smørrebrød)
50 min
Verrines z rzodkiewki i koziego sera
3 godz. 20 min
Indyk w kruchym cieście
1 godz. 30 min
Sałatka z buraków z pomarańczowym winegretem
50 min