Urządzenia i Akcesoria
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
150 g sałaty rzymskiej cykorii lub sałaty, przekrojonej na pół, która zmieści się w szerokiej części podajnika
-
600 g gruszek średnio twardych, przekrojonych na pół, bez gniazd nasiennych
-
1 łyżka oleju o neutralnym smaku1 łyżka oleju z orzechów włoskich
-
1 opakowanie sera z niebieską pleśnią (ok. 150 g), pokruszonego (patrz wariant)
-
orzechy laskowe (ok. 50 g), prażone, grubo posiekane
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
460.9 mg
Białko
10.5 g
Kalorie
1369.5 kJ /
327.3 kcal
Tłuszcz
22.1 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
8.1 g
Węglowodany
25.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Drożdżowa choinka z pesto
2 Std. 20 Min
Gęś faszerowana
4 Std. 50 Min
Świąteczne choinki brownie
2 Std. 50 Min
Tarta z gruszkami i serem brie
1 Std. 25 Min
Pełnoziarnisty wieniec wielkanocny z jajkami i łososiem
1 Std. 45 Min
Chłodnik z tartymi warzywami (TM5)
1 Std. 15 Min
Sałatka z truskawkami, burratą i bazyliowym pesto (TM6, TM7)
20 Min
Żurek XXL
1 Std.
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM6, TM7)
15 Min
Sałatka z truskawkami, burratą i bazyliowym pesto (TM5)
20 Min
Carpaccio z buraka z serem buratta (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 Std. 30 Min
Straszne przekąski
1 Std. 30 Min