Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM5)
TM6 TM5

Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM5)

4.7 (10 ocen)

Składniki

  • 150 g sałaty rzymskiej, cykorii lub sałaty, przekrojonej na pół, która zmieści się w szerokiej części podajnika
  • 600 g gruszek, średnio twardych, przekrojonych na pół, bez gniazd nasiennych
  • 1 łyżka oleju z orzechów włoskich
    lub 1 łyżka oleju o neutralnym smaku
  • 1 opakowanie sera z niebieską pleśnią (ok. 150 g), pokruszonego (patrz wariant)
  • orzechy laskowe (ok. 50 g), prażone, grubo posiekane

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1369.5 kJ / 327.3 kcal
Białko
10.5 g
Węglowodany
25.8 g
Tłuszcz
22.1 g
Tłuszcz nasycony
8.1 g
Błonnik
6.5 g
Sód
460.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy