Urządzenia i Akcesoria
Omlet z patelni z karmelizowaną cebulą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
10 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
150 g czerwonej cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
-
20 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
2 łyżki orzechów włoskich, łuskanych, połówek grubo posiekanych
-
6 jajek
-
50 g mleka
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 opakowanie koziego sera, miękkiego (150-200 g), typu rolada, pokrojonego w plastry (patrz wariant)
-
zielona cebulka ze szczypiorkiem posiekana, do dekoracji
-
miód do skropienia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1592 mg
Białko
29 g
Kalorie
1870 kJ /
447 kcal
Tłuszcz
33 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Węglowodany
11 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ALE JAJA!
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pizza z mortadellą, pistacjami i burratą
1h
Pizza z serem pleśniowym, gruszkami i orzechami włoskimi
3h 35min
Zielony omlet na białkach
35min
Kokosowa bita śmietana
5min
Pudding chlebowy z owocami jagodowymi
9h
Omlet grecki
35min
Czeskie placki ziemniaczane (Bramboráky)
45min
Omlet z brokułami i szynką
35min
Omlet na parze z pieczarkami i szpinakiem
40min
Jajka po turecku - Cilbir (z osłoną noża miksującego)
35min
Shakshuka z patelni
50min
Omlet ze szpinakiem i szynką długodojrzewającą
30min