Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g oleju
lub 20 g oliwy z oliwek - 200 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
- 170 g cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 315.1 kJ / 75.1 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 3.8 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 2.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rumienienie warzyw pokrojonych w słupki
30min
Rumienienie warzyw na zupę lub gulasz
25min
Delikatne rumienienie kurczaka i boczku
15min
Rumienienie kiełbasy
20min
Delikatne rumienienie 200 g cebuli
20min
Rumienienie 200-300 g cebuli
20min
Rumienienie pieczarek z boczkiem
20min
Rumienienie cebuli i czosnku
20min
Rumienienie papryki
20min
Mocne rumienienie 350 g cebuli szalotki
25min
Rumienienie pieczarek
25min
Delikatne rumienienie cebuli i czosnku
20min