
Urządzenia i Akcesoria
Bułeczki na parze z szarpanym kurczakiem i salsą z awokado
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Bułeczki na parze
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia300 g
-
wody670 g
-
drożdży świeżych pokruszonych15 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia15 g
-
cukru½ łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
Szarpany kurczak i salsa z awokado
-
awokado (1-2 szt.), dojrzałego, pokrojonego na kawałki200 g
-
soku z limonki, świeżo wyciśniętego20 g
-
oliwy z oliwek, extra virgin (patrz wskazówka)10 g
-
cukru½ łyżeczki
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
pomidorów pokrojonych na kawałki150 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
piersi z kurczaka, bez kości pokrojonej na 3 cm kawałki500 g
-
sosu barbecue50 - 70 g
-
sosu sojowego10 - 30 g
-
czerwona papryczka chili, suszona1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
643.3 kcal /
2693.3 kJ
Białko
38.3 g
Tłuszcz
24.3 g
Węglowodany
70.8 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
1225 mg