Urządzenia i Akcesoria
Tarta ze szparagami i szynką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 kawałków
Składniki
-
wody300 g
-
zielonych szparagów bez twardych końcówek400 g
-
ciasta francuskiego (ok. 275 g)1 opakowanie
-
szynki szwarcwaldzkiej (ok. 80 g), w plastrach1 opakowanie
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki50 g
-
ząbek czosnku1
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
-
jajka2
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
tymianku, suszonego1 łyżeczka
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
290.4 kcal /
1214.9 kJ
Białko
9.1 g
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
16.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DZIEŃ MAMY
20 Przepisów
Polska
Polska