Tarta ze szparagami i szynką

4.7 412 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 kawałków

Składniki

  • wody
    300 g
  • zielonych szparagów bez twardych końcówek
    400 g
  • ciasta francuskiego (ok. 275 g)
    1 opakowanie
  • szynki szwarcwaldzkiej (ok. 80 g), w plastrach
    1 opakowanie
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    50 g
    50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • ząbek czosnku
    1
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    200 g
  • jajka
    2
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • tymianku, suszonego
    1 łyżeczka
  • skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 290.4 kcal / 1214.9 kJ
Białko 9.1 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 16.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...