Urządzenia i Akcesoria
Tarta ze szparagami i szynką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 kawałków
Składniki
-
300 g wody
-
400 g zielonych szparagów bez twardych końcówek
-
1 opakowanie ciasta francuskiego (ok. 275 g)
-
1 opakowanie szynki szwarcwaldzkiej (ok. 80 g), w plastrach
-
50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
2 jajka
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
9.1 g
Kalorie
1214.9 kJ /
290.4 kcal
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
16.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DZIEŃ MAMY
20 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z rumienionymi szparagami
20min
Tarta ratatouille (TM6, TM7)
1h 30min
Quiche ze szparagami
1h 35min
Drożdżówki z ricottą i rabarbarem
2h 20min
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
1h
Tarta z kurczakiem
1h 55min
Tarta z brokułem i łososiem
1h 35min
Tarta z gruszkami i rokpolem
1h 40min
Tarta z gruszkami i serem brie
1h 25min
Wytrawny wieniec z wędzonym łososiem
2h 20min
Łosoś à la Wellington
1h 20min
Tarta z dynią
1h 40min