Urządzenia i Akcesoria
Krem z pieczonej papryki z rumienionymi słupkami warzyw
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
600 g czerwonych papryk bez gniazd nasiennych, przekrojonych na pół
-
25 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
-
200 g papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych w słupki (5 x 0,5 cm)
-
100 g czerwonej cebuli pokrojonej w 0,5 cm piórka
-
150 g marchewki pokrojonej w słupki (5 x 0,5 cm)
-
½ łyżeczki soli plus 1 szczypta
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus 1 szczypta
-
750 g wody
-
¾ łyżeczki tymianku, suszonego
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
90 g serka topionego sera kremowego Hochland® Mixtett z ziołami, podzielonego na kawałki
-
bazylia, świeża tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
514.6 mg
Białko
8 g
Kalorie
953.4 kJ /
227.9 kcal
Tłuszcz
14.5 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Węglowodany
17.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa krem dyniowo-cukiniowa z makaronem z cukinii (TM5)
45 min
Lemoniada z owoców jagodowych
5 min
Zupa krem pomidorowo-cukiniowa i faszerowane papryki
1 godz.
Zupa krem z papryki i suszonych pomidorów z gremolatą; Szybka focaccia
50 min
Wytrawne jajeczne mini frittaty z brokułami i boczkiem
45 min
Jesienna zupa z pieczonego kalafiora i soczewicy
50 min
Kremowa zupa pieczarkowa
25 min
Zupa krem z brokułu z grzankami
45 min
Zupa krem z buraków
45 min
Zupa krem z pomidorów z burratą (low carb)
20 min
Zupa krem z glazurowanymi różyczkami kalafiora
45 min
Zupa pomidorowa jak u babci
45 min