Wersje kompatybilne
Krem z pieczonej papryki z rumienionymi słupkami warzyw
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g czerwonych papryk, bez gniazd nasiennych, przekrojonych na pół
- 25 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do skropienia
- 200 g papryk, różnokolorowych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w słupki (5 x 0,5 cm)
- 100 g czerwonej cebuli, pokrojonej w 0,5 cm piórka
- 150 g marchewki, pokrojonej w słupki (5 x 0,5 cm)
- ½ łyżeczki soli, plus 1 szczypta
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego, plus 1 szczypta
- 750 g wody
- ¾ łyżeczki tymianku, suszonego
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 90 g serka topionego, sera kremowego Hochland® Mixtett z ziołami, podzielonego na kawałki
- bazylia, świeża, tylko liście, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 953.4 kJ / 227.9 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 17.8 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 514.6 mg
Alternatywne przepisy
Gofry klasyczne
35 Min
Placek czosnkowo-serowy
2 Std.
Pieczone śródziemnomorskie ziemniaki (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 10 min
Placki pomidorowe po grecku i sałatka z rumienioną ciecierzycą
50 min
Pikantna zupa z soczewicy i faszerowane ziemniaki
1 godz.
Deska ubijanego sera camembert lub brie
45 Min
Zupa pomidorowa jak u babci
45 Min
Gotowana kukurydza z majonezem chipotle i salsą z kolendry
1 godz.
Kremowa zupa pieczarkowa
25 Min
Tiramisu na kawie zbożowej
5h 25min
Makaron w sosie śmietanowo-serowym z suszonymi pomidorami
45 Min
Wytrawne racuchy z warzywami i serem kremowym
40 min