Wersje kompatybilne
Krem z pieczonej papryki z rumienionymi słupkami warzyw
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g czerwonych papryk, bez gniazd nasiennych, przekrojonych na pół
- 25 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do skropienia
- 200 g papryk, różnokolorowych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w słupki (5 x 0,5 cm)
- 100 g czerwonej cebuli, pokrojonej w 0,5 cm piórka
- 150 g marchewki, pokrojonej w słupki (5 x 0,5 cm)
- ½ łyżeczki soli, plus 1 szczypta
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego, plus 1 szczypta
- 750 g wody
- ¾ łyżeczki tymianku, suszonego
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 90 g serka topionego, sera kremowego Hochland® Mixtett z ziołami, podzielonego na kawałki
- bazylia, świeża, tylko liście, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 953.4 kJ / 227.9 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 17.8 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 514.6 mg
Alternatywne przepisy
Zupa krem z pomidorów z burratą (low carb)
20min
Zupa pomidorowa jak u babci
45min
Fasolka szparagowa z gremolatą
35min
Zupa krem z brokułu z grzankami
45min
Zupa krem pomidorowo-cukiniowa i faszerowane papryki
1 godz.
Jesienna zupa z pieczonego kalafiora i soczewicy
50min
Wrapy z serem halloumi
40min
Kanapki z siekanymi składnikami
2 godz. 15 min
Kotlety z morszczuka i kaszy gryczanej z sosem czosnkowo-serowym
1 godz. 40 min
Zupa krem dyniowo-cukiniowa z makaronem z cukinii (TM5)
45min
Ślimaczki bazyliowe z serem edamskim i porem
2 godz. 30 min
Zapiekane nachos z czterema dipami
40min