Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine T55, et un peu pour le plan de travail
- 125 g de beurre demi-sel, en morceaux
- 60 g de sucre muscovado complet
- 1 jaune d'œuf
- 60 g d'eau
- 4 pêches, coupées en fines lamelles
- 30 g de sucre en poudre
- ½ citron jaune, le zeste et le jus
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1373 kJ / 329 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis abricot-romarin
55 min
Tarte aux fraises et noisettes
2 godz. 40 min
Flan pâtissier à la vanille
3u. 30min
Tartelettes aux abricots et au romarin
1h 45 min
Tarte aux abricots façon crumble
3h 20 min
Crumble aux pêches et au romarin
45 min
Cake aux abricots et au citron
55 min
Cake pomme et cannelle
55 min
Clafoutis aux prunes
1h 15 min
Clafoutis pêche-framboise
50 min
Tartelette fine aux pommes
3 Std.
Crumble aux prunes
40 min