Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 bandes de zeste d'orange non traitée (fines et sans le ziste)
- 20 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 200 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- 100 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 50 g de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 819.6 kJ / 195.9 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 16.2 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 30.5 mg
Alternatywne przepisy
Guirlach nougat
1 godz. 30 min
Tartine de croissant avec sauce caramel et chantilly
12 godz. 30 min
Fraisier
15 Std.
Caramel liquide
35min
Glace sundae nappage caramel
3h 35min
Génoise au caramel, crème fouettée aux fruits et sauce caramel
3h 50min
Mousse aux 3 chocolats
5h 40min
Pains de semoule Matlouh
2 godz. 10 min
Assortiments de makis
1 godz. 30 min
Crème brûlée à la vanille
3h 45min
Crème pâtissière au chocolat
30min
Chantilly
5 min