Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les biscotti
- 250 g de sucre roux
- le zeste d'une orange non traitée, finement zesté
- 350 g de farine à pain
- 2 c. à café de levure chimique
- 2 c. à café de cannelle en poudre
- 3 œufs
- 80 g de raisins secs
- 80 g de fraises déshydratées
- 50 g d'amandes émondées
- 50 g de pistaches, décortiquées, émondées et non salées
Les cuillères
- 100 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 274.6 kJ / 65.6 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 1.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 17.5 mg
Alternatywne przepisy
Gros chou chantilly saveur tiramisu
1h 50min
Minipanettones aux cerises et gingembre confits
5sa
Pains briochés encre de seiche et pavot
2h 55min
Couronne des rois espagnole
3h
Nonnettes à l'orange
1h 40min
Petits fours aux amandes
30 Min
Briochettes feuilletées
2sa 45 dk
Tarte aux poires Bourdaloue
3 Std. 10 Min
Brioche italienne
3h 15min
Roulé brioché aux fruits confits
3 Std. 10 Min
Petites gâches au chocolat au lait
15h 10min
Amandine aux abricots
1h 30min