Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les biscotti
- 250 g de sucre roux
- le zeste d'une orange non traitée, finement zesté
- 350 g de farine à pain
- 2 c. à café de levure chimique
- 2 c. à café de cannelle en poudre
- 3 œufs
- 80 g de raisins secs
- 80 g de fraises déshydratées
- 50 g d'amandes émondées
- 50 g de pistaches, décortiquées, émondées et non salées
Les cuillères
- 100 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 274.6 kJ / 65.6 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 1.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 17.5 mg
Alternatywne przepisy
Boules de neige à l'amande
55min
Amandes au cacao et au café
30min
Biscuits au citron
50min
Rochers coco
40min
Biscuits aux amandes
35min
Couronne fruitée
6h
Bouchées truffées noisette-café
50min
Bonbons au chocolat et aux fruits secs
3 Std.
Ginger nuts
1h
Pain d'épices aux fruits secs
1 Std. 15 Min
Amaretti aux abricots
30min
Petits bonshommes aux épices
1h