Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 410 g d'eau
- 10 g d'armagnac
- 5 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 500 g de farine, type 55 et un peu pour le plan de travail
- 2 c. à café de sel
- 10 g d'huile neutre, et un peu pour le saladier
- 60 g d'ail
- 5 g de beurre demi-sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1480 kJ / 351.3 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 63.7 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 665.5 mg
Alternatywne przepisy
Baguette tradition
15h 25min
Pain au levain
17h
Pain de campagne en cocotte
2 Std. 10 Min
Fougasse mentonnaise
3 Std. 15 Min
Maguro sando au thon
Brak ocen
Éplucheur Carpaccio de betteraves et burrata
1 Std. 25 Min
Pains du Sud en 2 façons
1 Std. 25 Min
Pain aux oignons
5 Std. 30 Min
Brioches italiennes
3 Std. 15 Min
Nems veggies
1 Std. 15 Min
Julekake (brioche norvégienne)
2h 50min
Pain lagana grec
3 Std. 15 Min