Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 410 g d'eau
- 10 g d'armagnac
- 5 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 500 g de farine, type 55 et un peu pour le plan de travail
- 2 c. à café de sel
- 10 g d'huile neutre, et un peu pour le saladier
- 60 g d'ail
- 5 g de beurre demi-sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1480 kJ / 351.3 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 63.7 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 665.5 mg
Alternatywne przepisy
Brioches suisses aux pépites de chocolat
7h 5min
Brioche espagnole
2 Std. 45 Min
Gâteau au topinambour et glaçage à la châtaigne
1 Std. 25 Min
Couronne des rois espagnole
3u.
Croissants végans à l'orange
3h 20min
Forêts-Noires individuelles
1 Std. 40 Min
Kouign-amann aux pommes et myrtilles
24h
Affogato aux bananes caramélisées
16h 50min
Ragoût de chou à la dinde
40min
Brioche aux fruits secs
3h 30min
Ravioli chinois aux champignons
2 Std. 35 Min
Focaccia aux dattes, bacon et fromage de chèvre
3h 15min