Julekake (brioche norvégienne)

Julekake (brioche norvégienne)

4.6 16 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
8 parts

Składniki

  • 90 g de lait et 3 c. à soupe
  • 60 g de sucre en poudre et ½ c. à café
  • 1 pincée de sel
  • 30 g de beurre demi-sel coupé en morceaux
  • 60 g d'eau
  • 2 sachets de levure boulangère sèche
  • 2 œufs
  • 290 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 2 c. à café rases de cardamome en poudre
  • 50 g d'écorce de citron confit
  • 70 g de raisins secs

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 270.6 kcal / 1138.9 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 5.6 g
Węglowodany 45.3 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Sód 126.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...