Urządzenia i Akcesoria
Crème de Cassis (Johannisbeerlikör)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Flaschen
Składniki
-
schwarze Johannisbeeren Stiele entfernt1000 g
-
Vollrohrzucker350 g
-
Vanillezucker10 g
-
Zitronensaft, frisch gepresst20 g
-
Rotwein, trocken250 g
-
Wodka (40% Alkohol)600 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Flasche
Sód
27 mg
Białko
3 g
Kalorie
3599 kJ /
860 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
8.8 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
105 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Made by me
80 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Evergreen - Stachelbeer-Kiwi-Konfitüre
20 min
Erdbeerkonfitüre mit Holunderblüten
35 min
Eingelegte Gurkenscheiben
2 godz.
Himbeer-Balsamico-Sirup mit Rosmarin
3 godz.
Waldfrucht-Konfitüre
1 godz.
Feurige Stachelbeerkonfitüre
20 min
Kirsch-Mandel-Konfitüre
1 godz. 10 min
Pfirsichkonfitüre mit Holunderblütensirup
25 min
Stachelbeer-Sekt-Konfitüre
25 min
Birnenkonfitüre
20 min
Rote Johannisbeer-Apfel-Konfitüre
25 min
Pflaumen-Orangen-Konfitüre
30 min