Bellini-Konfitüre

Bellini-Konfitüre

4.4 46 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
5 Schraubgläser

Składniki

  • Pfirsiche reif, fest, entsteint, geviertelt
    1200 g
  • Gelierzucker 3:1
    500 g
  • Limette Bio, 1 TL Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
    1
  • Prosecco
    200 g
  • neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
    1 TL
  • Orangenlikör (z.B. Cointreau)
    10 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Schraubglas

Białko 2 g
Kalorie 2212 kJ / 522 kcal
Tłuszcz 1 g
Węglowodany 122 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...