Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1100 g Äpfel, säuerlich (z. B. Elstar oder Wellant), mit Kernen, in Stücken (3 cm)
- 1 Zitrone, unbehandelt, ½ TL Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
- 400 g Wasser
- 250 g Gelierzucker 2:1
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (z. B. Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- ½ Zimtstange
- 2 Sternanis
- 30 g Calvados
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1702 kJ / 407 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 102 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Johannisbeergelee
25 min
Stachelbeer-Sekt-Konfitüre
25 min
Apfelmus auf Vorrat
35 min
Brombeergelee
1 godz.
Feurige Stachelbeerkonfitüre
20min
Apfelgelee
5h 30min
Kiba-Gelee
25 min
Slow Cooking Pflaumenmus
6h 30min
Birnenkonfitüre
20min
Weintrauben-Konfitüre
30 min
Waldfrucht-Gelee
35 min
Orangenkonfitüre
45min