Apfelgelee aus ganzen Äpfeln

Apfelgelee aus ganzen Äpfeln

3.5 32 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz.
4 Schraubgläser

Składniki

  • Äpfel säuerlich (z. B. Elstar oder Wellant), mit Kernen, in Stücken (3 cm)
    1100 g
  • Zitrone unbehandelt, ½ TL Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
    1
  • Wasser
    400 g
  • Gelierzucker 2:1
    250 g
  • neutrales Pflanzenfett (z. B. Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
    1 TL
  • Zimtstange
    ½
  • Sternanis
    2
  • Calvados (opcjonalnie)
    30 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Schraubglas

Sód 8 mg
Białko 1 g
Kalorie 1702 kJ / 407 kcal
Tłuszcz 1 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Węglowodany 102 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...