Urządzenia i Akcesoria
Apfelgelee aus ganzen Äpfeln
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz.
4 Schraubgläser
Składniki
-
Äpfel säuerlich (z. B. Elstar oder Wellant), mit Kernen, in Stücken (3 cm)1100 g
-
Zitrone unbehandelt, ½ TL Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst1
-
Wasser400 g
-
Gelierzucker 2:1250 g
-
neutrales Pflanzenfett (z. B. Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp1 TL
-
Zimtstange½
-
Sternanis2
-
Calvados (opcjonalnie)30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Sód
8 mg
Białko
1 g
Kalorie
1702 kJ /
407 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
102 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Eat Green. Feel Good.
71 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Weintrauben-Konfitüre
30 min
Schwarzwälder-Kirsch-Konfitüre
25 min
Pfirsich-Aprikosen-Konfitüre
25 min
Kirschkonfitüre
25 min
Brombeergelee
1 godz.
Zwetschgenmus
1 godz.
Kiba-Gelee
25 min
Birnenkonfitüre
20 min
Pflaumen-Orangen-Konfitüre
30 min
Waldfrucht-Gelee
35 min
Apfelgelee
5 godz. 30 min
Quittengelee
12 godz.