Urządzenia i Akcesoria
Wassermelonen-Himbeer-Konfitüre
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
5 Schraubgläser
Składniki
-
Vanilleschote1
-
Wassermelonen-Fruchtfleisch entkernt, in Stücken550 g
-
Himbeeren300 g
-
Zitronensaft20 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht40 g
-
Vanillelikör (z. B. Licor 43)60 g
-
Gelierzucker 2:1500 g
-
neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Sód
23 mg
Białko
1 g
Kalorie
2256 kJ /
539 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
126 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 4/2023
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Birnen-Feigen-Konfitüre
25min.
Aprikosen-Konfitüre
30min.
Himbeer-Brombeer-Konfitüre
30min.
Pfirsich-Melba-Konfitüre
25min.
Kirschkonfitüre mit Mandellikör
40min.
Pfirsich-Aprikosen-Konfitüre
25min.
Apfel-Rhabarber-Konfitüre
30min.
Kirschkonfitüre
25min.
Waldfrucht-Gelee
35min.
Waldfrucht-Konfitüre
25min.
Apfel-Mandel-Konfitüre
30min.
Pflaumen-Lebkuchen-Konfitüre
45min.